pondělí 5. prosince 2011

Novinky.cz - jak získat od plebiscitu v diskuzi nejvíce hlasů

Novinky.cz jsou nejčtenějším zpravodajským serverem českého internetu. Aby ne, když jeho do očí bijící neuvěřitelné titulky pročítá každou chvíli spousta lidí. Informační hodnota článků Novinek je ale rovna hodnotě titulků,  jedná se i o překopírované články.

Pravé kouzlo novinek ovšem skýtají diskuze pod články. Umožňují sledovat vývoj názorů a mentalitu české společnosti, respektive těch jedinců, kteří mají čas na to, komentovat denní události a přít se v diskuzích. Skvělá funkce diskuze je zobrazení nejlépe hodnoceného příspěvku, a pod ním toho nejhůře hodnoceného. Musím se přiznat, že pokud se s "nejhorším" příspěvkem nestotožňuji, určitě mne alespoň pobaví.

Přemýšlím, kdo že jsou ti lidé, kteří během dne komentují Novinky. Z praxe vím, že mnoho lidí projede přehled zpráv, ale o diskuzi většinou ani nezavadí. Dospívám názoru, že nadpoloviční většina jsou důchodci. Určité procento asi zaujímají i nezaměstnaní. A zbytek je směsice typických Čechů, trollů, obyčejných lidí...

Nejlepší příspěvky jsou si často podobné. Obvykle na kladné hodnocení fungují tyto aspekty:

1) sympatizace s bývalým režimem

"Celou koalici pověsit jinak se ze sr..ek nedostanem , volte KSČM, jelikož ČSSD půjde do koalice s ODS a jsme tam kde jsme byli!!!!!Stejnými ohony a v otrokářství nena--aných!!!"

2) xenofobie

"Když s otevřenou náručí vítáme v rámci tzv. humanity každého gaunera, tak se pak nemůžeme divit, že to u nás vypadá jak v Americe ve 30.letech. I když my se do této doby vracíme ve více oblastech..."


3) soucit s postiženými z článků

"Doufám že se z toho klučina dostane."


4) "vtipná" narážka na pisatele nejhůře hodnoceného příspěvku

"A pan Kopal přišel aby kopal ? 
Že ne, že je to jen takový "štouhaneček" místo pozdravu, nebo se pletu ? :))))))"
5) zvířátka

"škodit druhým je hnus. A týrat přitom zvířata, to je ještě horší."


Pomocí obhajoby těchto názorů se na Novinkách dočkáte velice kladného hodnocení. Je to vlastně takový primitivní populismus.

Ale na závěr perla největší:

"Miroslav Kopeček řekl(a):
"Všechny strany si mírně polepšili ...
============================
Zatímco Novinky si v pravopisu mírně pohoršily ..."
Já nevím co se vám nezdá. Dyk je to zprávně, Slovo "polepšili" přece nepatří k vimenovaným slovům po "L"!"

9 komentářů:

  1. Pěkný postřeh, ale nechcete spíš návod "how to troll"?

    OdpovědětVymazat
  2. Vsjo budět. Teď pouze konstruktivní kritika.

    OdpovědětVymazat
  3. stačí napsat že kalousek je kokot ať je článek jakejkoliv...

    OdpovědětVymazat
  4. Stačí napsat, že všechno je na hovno, všichni ve vládě jsou zloději, nebo že Klaus je šašek a nejlépe hodnocený komentář je váš. Naopak, stačí napsat sofistikovaný názor na danou problematiku a hned se na vás snese snůška urážek a nesmyslů, že tomu vůbec nerozumíte a jste obyčejný populista. Novinky jsou prostě nejlepší...

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím, přátelé. Je to sice offtopic, ale mám problém se svým účtem na FB po pár odkazech na vačich stránkách mě pár debílků nahlásilo a mám zablokovaný profil. Poraďte co s tím?

    OdpovědětVymazat
  6. Brts> Chyba. Měl jsi mít normální account a troll account. Obnovení bloklého účtu je tuším nějak možné po domluvě se supportem, ale moc v to nedoufej, spíš si založ nový.

    OdpovědětVymazat
  7. Je tam prdel, škoda, že jsou registrace vyplé.

    OdpovědětVymazat
  8. Brts> Tak koukám, že jsi problém už vyřešil.

    OdpovědětVymazat
  9. Pochybuju, že by důchodci měli ve větší míře net a něco komentovali..

    OdpovědětVymazat