sobota 24. prosince 2011

Jak přežít Vánoce

Vánoce jsou svátky pohody, klidu, míru a vzájemné lásky mezi všemi. Přesně proto je všichni prožívají přesně naopak. Je to koneckonců normální, slavit věci opačným způsobem ( to že jsme přežili rok, slavíme na Silvestra opakovanou snahou se zabít ).

Snad proto, že jsou Vánoce pro většinu jedinců stresovou záležitostí, si je užívám. Usmívám se na davy chvátajících oveček v nákupních centrech, broukám si všudypřítomné kýčovité reprodukované koledy a s radostí si prohlížím krvavé skvrny, které na zamrzlých chodnících chvátající ovečky zanechávají.

Nakonec se ale vše opravdu uklidní a přichází nuda. Tu lze ovšem tradičně překonat brutální vraždou ryby a šlapáním po balóncích, které ryba obsahuje.

Na přežití nudné stránky Vánoc má mnoho lidí své metody. Například můj švorc spolubydlící.

"Co budeš dělat o Vánocích ?"
"Nevím, asi si koupím flašku vodky a někde ji vyžeru."

( zde lze ocenit i univerzálnost metody )

"Co budeš dělat na Silvestra ?"
"Nevím, asi si koupím flašku vodky a někde ji vyžeru."

Dárky pro ostatní jsou zcela na vás. Pokud ale vlastníte děti, je ekonomické je poučit o neexistenci Ježíška a taky je smiřovat s tím, že úplně všechno, co jim kupujete od začátku prosince, mají k Vánocům. Pokud děti nevlastníte, ale je na vás vyvíjen tlak, abyste nakoupili dárky pro ostatní, sáhněte po ponožkách. Univerzální, levný, tradiční dárek, který zahřeje, potěší a ve většině případů neurazí.

Přichází samotný akt. Nejlepší je, pokud jej někdo zaznamenává na kameru.

Při večeři můžete společnosti oznámit, že "ten bramborovej salát je nějakej divnej... bl...bl....eeeargh" . Pokud  nechcete být až tak devastativní, simulujte zaskočení kosti, doprovázené astmatickým záchvatem.

Potom přichází na řadu rozbalování, které můžete okořenit výlevy neskutečného štěstí, nebo naprosté urážky z právě rozbaleného dárku, případně jeho zničení při přespříliš nadšeném rozbalování. Při vrhání dárků se ovšem vyvarujte kamery, abyste nepoškodili záznam.

Veselé Vánoce přeje Gabriel Strážný.

2 komentáře:

  1. Jo z těch červených řek, co se valí po ulicích, musí mít i Helča radost.

    OdpovědětVymazat
  2. Autor je pravděpodobně nějakej patnáctiletej pseudointelektuál, kterej považuje lidi, který jdou před Vánocema nakupovat, za tupý ovce, čímž sebe vyzdvihuje jako hustýho nadprůměrnýho jedince, aniž by si uvědomoval, že mezi ty "chvátající ovce v nákupním centru" svou přítomností v obchoďáku patří. Úžasný. Jenom bych Gabrielovi doporučil moc pěknej článek - přečti si ho prosim tě: http://antypa.cz/?p=2273

    OdpovědětVymazat